Ekm

Okulumuzun kordine ettiği Develi'nin Manevi Mimarlarından olan merhum Hacı Ahmed İslamoğlu Hocamızı vefatının 7. sene-i devriyesinde anmak, anlamak ve gelecek nesillere anlatmak için Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Nazif Yılmaz’ın teşrifleri ve Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, Doç. Dr. Abdullah Benli, Hafız Bahaddin İslamoğlu ve İmam Hatip Abdurrahman Yılmaz hocalarımızın katılımlarıyla “Develi’nin Manevi Mimarlarından: Hacı Ahmed İslamoğlu” paneli düzenlendi.

Ekm

Develi Kaymakamlığı, Develi Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi uhdelerinde; Ahmed İslamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin koordinesinde hazırlanan "Develi'nin Mânevî Mimarlarından Hacı Ahmed İSLAMOĞLU Paneli" ne paydaşlarımızın katkılarıyla hazırız. Rabbim hayırlara vesile kılsın İnşallah.

Ekm

Türkiye genelinde yapılan İngilizce kelime bilgi yarışmasında, okulumuz 7B sınıfı öğrencilerimizden Betül Rana Şaştım, İngilizce öğretmeni Orhan Yalçın ve Müdür Yardımcımız Ali Bulut takdiminde başarı belgesini ve 200TL değerindeki kırtasiye çekini aldı.

Ekm

Orhan Yalçın İngilizce öğretmenimiz koordinatörlüğünde Etwin projemizin ikinci adımında, 7B dil ağırlıklı sınıfımızla Moldova ülkesi, Cahul şehrindeki PI Theorical ortaokul sınıfı öğrencileri ile mektup etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz

Eyl

Okulumuz ortaokul dil ağırlıklı 7A sınıfımız, İngilizce Öğretiminimiz Orhan YALÇIN koordinatörlüğünde, Polonya, Lubiczu, Szkola Podstawowa Ortaokulu öğrencileri ile İngilizce dilinde mektup arkadaşlığı projesini başlattılar. Derslerde öğrendikleri becerileri projemizde kullanmayı hedeflemekteyiz. Verimli bir proje olması dileğiyle inşallah.

2023/1 DÖNEMİ İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 2023- 2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem (2023/1 Dönemi) ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri

15 Eylül - 02 Ekim 2023 tarihleri arasında kayıt kılavuzları doğrultusunda yapılacaktır.

NOT: Açık Öğretim Bilgi Yönetim sisteminde biyometrik fotoğrafı olmayan öğrencilerimiz yüz yüze yapılacak olan uzaktan eğitim dönem sınavlarına giremeyeceklerdir.

Yeni kayıt yaptıracak öğrenciler ve kayıt yenileyecek öğrencilerden biyometrik fotoğrafı eksik olanların ilgili bankalara kayıt ücreti yatırdıktan sonra

yüz yüze eğitim kurumlarına giderek biyometrik fotoğraflarını sisteme yükletmeleri gerekmektedir.

Açık Öğretim Liselerine Geçişlerle İlgili Genelge için tıklayınız

İlk Kayıt Kılavuzu için tıklayınız

Kayıt Yenileme Kılavuzu için tıklayınız

1. DÖNEM YAZILI SINAVLARI DUYURUSU: https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2023_09/15150059_AcYk_OYretim_KurumlarY_SYnav_Duyurusu.pdf

Eyl

Geçirmiş olduğu trafik kazasından sonra tedavi altına alınan okulumuz öğrencisi Battal YARGI, vefat etmiştir. Cenazesi 16.09.2023 Cumartesi günü Sindelhöyük Çarşı Camiinde kılınacak öğle namazını müteakip defnedilecektir. Rabbim rahmetiyle muamele eyleye.

MEB Açık Liseye Geçiş Şartları Belirledi

Eyl

Emeği geçen idareciilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ederiz.

Haz

2022/2. Dönem Sonu Ek Sınavları (Sorumluluk) Hk.

2020/1 sayılı Genelge’ye göre yüz yüze eğitim alan dersleri için ek sınavlar yılda iki defa dönem sonlarında yapılmaktadır.

Genelge’nin ilgili maddesi:

"7) Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri için; devamsızlık hariç başarısız olduğu her yüz yüze eğitim dersinden dönem sonlarında sınav yapılır. Bu sınavlar, örgün ortaöğretim kurumlarının sorumluluk sınavlarıyla ilgili mevzuata uygun olarak gerçekleştirilir.”

Bu sınavlar; eğitim öğretim yılı ikinci dönem yüz yüze eğitim derslerinin başladığı ilk hafta ve yüz yüze eğitim derslerinin bittiği tarihi takip eden iki hafta içinde yapılır.

* Ek sınavlara; hiç alınmayan ya da devamsızlıktan başarısız olunan derslerden girilemez.

* Ek sınavlarda: Öğrencilik durumu “aktif, donuk, silik” durumundaki tüm öğrenciler; sınavların yapıldığı tarih itibarıyla son dönem dâhil (2022/2 dönem) önceki tüm dönemlerde devam edip başarısız oldukları bütün yüz yüze eğitim alan ders/derslerinden girebileceklerdir. Yani öğrencilik durumu aktif olmayan öğrencilerde ek sınavlara alınabilir.

* Yüz yüze eğitim kurumları tarafından şartları tutan, öğrencilik durumu “aktif, donuk, silik” durumundaki tüm öğrencilere bilgilendirme ve duyuru yapılacaktır.

* Ek sınavlar için; şartları tutup sınavlara girmek isteyen öğrencilerden dilekçe ile başvuru yapmaları istenecektir.

* 2022/2 Dönem ek sınavları; ikinci dönem derslerinin bittiği tarihi takip eden iki hafta içinde yapılacaktır. (19.06.2023 – 02.07.2023 tarihleri içinde)

Haz

Proje Bitimi ile birlikte yapılan tüm süreçleri özetledigimiz Sunum Dergisini yayınladık.

DERGİ İÇİN TIKLAYINIZ