Kas

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kayseri Kalem Eğitim ve Kültür Derneği Protokolüyle Öğrencilerimizinkatılımıyla Bursa ve Çanakkale ziyareti gerçekleştirdik. Cuma namazını Bursa Ulucamide kılan öğrencilerimiz rehber eşliğinde Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini, Üftade Hazretlerini, Emir Sultan Hazretlerini, Yeşil Türbeyi, 1. Çelebi Mehmet´i, Süleyman Çelebi türbesi, Tophane, İnkaydaki 650 yıllık çınar ağacını ziyaret ettiler. Cuma akşamı Çanakkale Eceabatta bulunan GSB Konaklama Merkezinde konaklayan öğrencilerimiz cumartesi sabahı kahvaltının ardından rehber eşiliğinde Çanakkale´ye hareket ettiler. Çanakkale´de Akbaş Şehitliğinde rehber eşliğinde başlayan ziyaretlerimiz 57. Alay, Alçıtepe, Conkbayırı, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Sargı Yeri Şehitliği, Zıbın Deresi, Ağır Mecruhin Şehitlikleri, şeklinde devam etmiştir. Milli ve Manevi Duyguların yoğun olduğu gezide öğrencilerimiz kendilerini adeta Çanakkale Harbinde hissettiler.

Kas

Okulumuzda Mevlid Kandili münasebetiyle "Sevgili  Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)" konulu kompozisyon yazma yarışması düzenledik. Tüm okulun katıldığı etkinlikte öğrencilerin yazdığı kompozisyonları Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe Öğretmenleri değerledirdi. Değerlendirme Sonucunda 9/A sınıfından Rabia Dudu ÇELİK Birinci, 10/D sısnıfından İsa Buğra KAYA ikinci ve 12/A sınıfınfan İsmail AYDIN üçüncü oldu. Okul Müdürümüz Ekram ALPAY konferans salonunda tertip edilen programda dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Kas

Risk grubunda bulunan öğrencileri tespit etmek amacıyla sene başında okulumuz öğrencilerine Rehberlik Servisi tarafından Yaşam Pencerem Anketi uygulanmıştır. Sonuçları değerlendirilerek sınıf rehber öğretmenlerine gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Maddi durumu zayıf öğrencilere bot, mont ve nakdi yardımlar yapılmıştır. ayrıcı Risk Grubundaki Öğrencilerle Okul Rehberlik Öğretmenimiz Ali Rıza KONYALI bireysel görüşmeler yapmıştır. (NOT: GİZLİLİK İLKESİ GEREĞİNCE SONUÇLAR OKUL WEB SİTEMİZDE YAYINLANMAMIŞTIR.)

Kas

Kurum kültürümüzü geliştirmek, öğretmenler arası iletişimi artırmak, personel arasındaki bağları kuvvetlendirmek amacıyla öğretmenlerimizle yemek ve halı saha maçı etkinliğinde bir araya geldik.

Kas

Ahmed İslamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak yeni bir E-twinning pojesine ortak olduk. İngilizce Öğretmenimiz Tevfik GÜLTER koordinatörlüğünde yürüttüğümüz "YERYÜZÜNDEKİ TÜM CANLILARA UMUT OL"   projesi kapsamında Ekim ayı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Çevremizdeki tüm canlıların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan koşulların sağlanmasında karınca misali elimizden geldiğince bir şeyler yapmak istiyoruz ve bu yüzden öğrencilerimizle ve diğer ortak okullarımızla birlikte bu güzel yolculuğa çıktık. Bu kapsamda Kayseri Kızılay Merkezinden bir görevli okulumuza gelerek  öğrencilerimizi kan bağışının önemi hakkında bilgilendirdi.

Kas

13-17 Ekim İmam Hatipler Haftası Münasebetiyle "Şu İmam Hatipler" Kitabının Yazarı Yusuf GÜNEY Bey okulumuzda öğrencilerimiz ile bir araya gelerek konferans verdi.   Program Develi İmam Hatip Mezunları Derneği (DİMDER) Başkanı Mustafa BOZBEŞPARMAK ve Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) Başkanı Hacı Ali ÇAKICI'nın açılış konuşmaları ile başladı.   Daha sonra Yazar Yusuf GÜNEY İmam Hatip okullarının kurulmasında emeği geçen büyük dava adamı Celalettin ÖKTEN HOCAMIZDAN, İmam Hatip Okullarının  İmam Hatipli olmanın şuurundan bahsetti.   Öncelikle Yusuf GÜNEY Bey olmak üzere programa iştirak eden herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz İnglizce Öğretmeni Tevfik GÜLTER tarafından yürütülen ve ülke çapında 40 okul; yaklaşık 800 öğrencinin yer aldığı projemiz, Barış Pınarı Harekatında ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliği için çalışan, bu uğurda yeri geldiğinde hiç düşünmeden canlarını feda eden kahraman Mehmetçiklerimize destek projesidir. 9. Sınıflarımızla  proje kapsamında yapacağımız çalışmalarla onlara olan minnettarlığımızı sunma imkanı bulacağız.

Ekm

OKULUMUZDA E-TWINNING PROJELERİ BAŞLIYOR

May

Okulumuzun görsel yönden güzel görünmesi amacıyla, bazı bölgelerine grafiti ve resim çalışmaları yapıldı

May

İmam Hatip Okulları Tanıtım Proğramı Okulumuz Konferans Salonunda Yapıldı.

2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEVELİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İMAM HATİP OKULLARI TANITIM PROGRAMI

Kalbimize taht kurdun, fethettin gönülleri
Fethin mübarek olsun, Fatih'in yadigârı
Dua dua çıkarken niyazım semalara
Selâm sana Mustafam, selâm İmam Hatiplim

Sayın Şube Müdürüm

Sayın İlçe Müftüm

Çok Değerli misafirler

Camiamızın Değerli Mensupları

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce İmam hatip Okullarının tanıtımı, ilçemiz imam hatip ortaokulları , ilçemiz  imam hatip liselerinin tanıtım programına hoş geldiniz.

Programı arz ediyorum.

Saygı duruşu ve istiklal marşı

Kur'an-ı kerim tilaveti (Salih Onaran İHO)

Açılış konuşması ( Yunus TOPUZ  Şube Müdürü)

Türkiye'de İmam Hatiplerin tarihçesi ( Video 10 dk.)

Salih onaran İHO  Sunumu

Numan Cebeci  İHO sunumu

Nevzer Erciş İHO sunumu

İmam Hatip Liseleri tanıtım Sunumu